Horden Zonwering
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Gediplomeerd personeel
  • Leveren, plaatsen en afwerken
Plissé en duette

Plissé en duette

Plissé en duette zijn zeer veelzijdig en bij uitstek geschikt voor afwijkende raamvormen. De collectie omvat stoffen van verschillende transparanties en structuren. Deze zijn zowel apart als in combinatie met elkaar, in bijna elk denkbare raamtoepassing en ruimte in te zetten.

In de duette stof lopen de spandraden onzichtbaar door de stof. Door de honingraatvorm heeft de stof een isolerende en daardoor energiesparende werking. Er zijn vele moderne uni-kleuren, exclusieve dessins en verduisterende stoffen verkrijgbaar.

Het verschil tussen plissé gordijnen en duettes

Plissé gordijnen en duettes zijn erg verschillend, Horden Zonwering kan u hierin prima adviseren. Bij een plissé gordijn wordt er maar 1 laag stof gebruikt, daarom blijven de koordjes zichtbaar. Bij een duette wordt dit weggewerkt. Dit maakt een duette uitermate geschikt voor een verduisterend project, omdat er geen licht door kleine openingen valt. Een plissé daarentegen is prima voor in de woonkamer en de keuken, u kunt namelijk kiezen uit een stof die semi transparant is. U heeft dan een sfeervol raam en goed zicht naar buiten.

De voordelen van plissés en duettes

  • Plissés zijn te gebruiken bij iedere raamvorm zoals dakramen en kiepramen, welke direct op het raamkozijn gemonteerd kunnen worden.
  • Duettes en plissés kunnen evenwijdig aan een kozijn geplaatst worden, en zijn daardoor geschikt voor lichtkoepels en serres.
  • Deze binnenzonwering is beschikbaar in verschillende transparante, of minder transparante stoffen. Desgewenst ook met verduisteringsstof en te behandelen met een vochtwerende coating voor in de keuken, bijkeuken en in de badkamer. Voor een isolerende werking werken plissés en duettes ook prima.
  • Tegen een hoge zon inval kunnen plissés en duettes worden behandeld. Een coating reflecteert de zomerse zonnestralen naar buiten en houdt de warmte heerlijk binnen.
  • Deze vorm van binnenzonwering is geschikt bij laaghangende en hoogstaande zon, en zeker ook op werkplekken tegen beeldschermreflectie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de schittering op televisie beeldschermen. Verkleuring van meubels en stoffering wordt voorkomen en de uitvoeringen zijn brandvertragend leverbaar.