Horden Zonwering
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Gediplomeerd personeel
  • Leveren, plaatsen en afwerken
Verticale jaloezieën

Raamhorren (op maat)

Raamhorren zijn tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Mede door de steeds warmer wordende zomers, en de zachte winters groeit de insectenpopulatie gestaag. Ieder huishouden vindt het dan ook prettig om deze ongenode gasten buitenshuis te houden. Met de mooie raamhorren van Horden Zonwering uit Rotterdam houdt u insecten buiten, waar ze horen.

Collectie raamhorren

Onze collectie raamhorren kunnen allemaal op maat worden gemaakt, en zijn voor diverse soorten ramen geschikt. Ook voor kiep- en kantelramen hebben wij mooie raamhorren in ons assortiment. Denk dan aan de zogenaamde klemhorren. Deze flexibele raamhor kunt u eenvoudig in uw raamkozijn klemmen.

raamhorren inklemhor

Inklemhorren

De gebruiksvriendelijke hor in een handomdraai geplaatst. Inklemhorren zijn bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen, wat schroeven of boren overbodig maakt. Het raam kan met de aanwezige hor moeiteloos geopend en gesloten worden.

Draaikiep kozijnen

De inklemhor is geschikt voor draaikiep kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen. De vele kleuren waarin deze hor standaard leverbaar is, maakt dat de hor ook een esthetisch verantwoorde keuze is.

voorzethor

Voorzethorren

De voorzethor is de uitkomst voor naar buitendraaiende, naar binnendraaiende of schuivende ramen. Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. De voorzethor kan alleen op de dag worden gemonteerd. En kan zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen dankzij een vernuftig klemsysteem. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor.

Inklemhor

Voor draaikiep ramen verwijzen wij u naar de inklemhor. Voor grotere raamopeningen kan ook worden gekozen voor het hordeurprofiel. Dat zorgt voor extra stevigheid.

Raamhor

Raamrolhor basic

De onzichtbare oplossing met het zichtbare effect. De raamrolhor Basic is een bijna onzichtbare, maar zeer effectieve oplossing, om insecten buiten te houden. De cassette meet slechts 38 mm; het frame kan daarom vaak buiten het zicht geplaatst worden, achter bijvoorbeeld de raamdecoratie. Bovendien kan de kleur van de aluminium profielen naar wens worden aangepast. Standaard wordt de rolhor met een magneetsluiting geleverd, kantelsluiting is mogelijk zonder meerprijs.

Horizontale en verticale plaatsing

Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk. Verticale plaatsing maakt de rolhor eenvoudiger bedienbaar bij hoge ramen. De greep is aan beide zijden te bedienen, zodat de raamrolhor Basic ook buiten geplaatst kan worden. Het gaas beweegt zich vrij in de geleiders, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Windvaste oplossing

Voor een windvaste oplossing raden wij de raamplisse Unit of Japan aan. De raamrolhor Basic kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden.

raamrolhorrondo

Raamrolhor met exclusieve uitstraling

De inventieve rolhor met de exclusieve uitstraling. De raamrolhor Rondo kenmerkt zich door zijn fraaie design, dat met zijn ronde lijnen perfect aansluit bij elk interieur. Dit bewijst dat functionaliteit en design mooi samengaan.

Details

Het systeem is tot in het kleinste detail afgewerkt, en kent een ‘blinde’ en gebruiksvriendelijke kliksluiting. De rolhor valt bij sluiten vanzelf in het slot. Wanneer het klikslot vervolgens wordt ingedrukt, komt de bedieningslijst weer los. Het horgaas zal netjes oprollen in de ronde cassette. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing de rolhor eenvoudiger bedienbaar maakt bij hoge ramen.

Raamrolhor Rondo

De raamrolhor Rondo kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden, met een standaard kliksluiting. Magneetsluiting is alleen mogelijk bij plaatsing op het kozijn. Bij kastmaten groter dan 150 cm is een kliksluiting niet mogelijk; in de dag montage is vanaf deze maat uitgesloten. Het gaas kan vrij bewegen in de geleiders, wat de duurzaamheid ten goede komt. Voor een windvaste oplossing raden wij de raamplisse Unit of Japan aan.

Raamhor

Klemvaste vouwkunst

Klemvaste vouwkunst. Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Dit zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl.

Plissehordeur

Samen met de plissehordeur zorgt de inklem raamplisse Unit voor eenheid in uw huis, en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de raamplisse bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. Zonder te boren of schroeven in uw kozijn, wordt de inklem raamplisse Unit eenvoudig in uw kozijn geklemd en is altijd uitneembaar.

Geschikt voor draaikiepramen
De inklem raamplisse Unit kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor draaikiepramen. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is door de veerclips eenvoudig uit het kozijn te verwijderen. De hor is dus makkelijk uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

Raamhor

Japanse vouwkunst

Japanse vouwkunst voor uw ramen. Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor. Het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl.

Eenheid en uniformiteit

Samen met de plissehordeur zorgt de raamplisse Japan voor eenheid in uw huis, en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de raamplisse Japan bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd.

Raamplisse Japan

De raamplisse Japan kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden, en is geschikt voor op de dag montage. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen, de hor is dus uitneembaar voor schoonmaakklusjes.